'Türk Dünyasında Alp Kadın' Uluslararası Sempozyumu Gerçekleştirildi!
11 Mart 2022 | 16:22

Gazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 8-10 Mart 2022 tarihleri arasında “Türk Dünyasında Alp Kadın” çevrim içi sempozyumu gerçekleştirildi. Uluslararası sempozyum, 8 Mart Salı günü Gazi Üniversitesi’nde yüz yüze olarak gerçekleştirilen açılış töreninin ardından saat 15.30’da başlatıldı. Sempozyuma; Türkiye’den, Azerbaycan’dan, Kazakistan’dan, Özbekistan’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden, Özbekistan’dan ve Macaristan’dan akademisyenler katıldı. Sempozyum oturumlarına, tarihten bugüne öne çıkan bazı alp kadınlarımızın isimleri verildi. 8 Mart’ta “Zübeyde Hanım” ve “Nene Hatun” oturumlarında, “Türk Tarihinde Alp Kadın” konulu bildiriler sunuldu. 9 Mart Çarşamba günü; “Emine Işınsu”, “Şerife Bacı”, “Halide Edip Adıvar”, “Seher Yaşar”, “Ayşe Efe” ve “Kara Fatma” oturumlarında “Türk Edebiyatında Alp Kadın” konulu bildiriler sunuldu. 10 Mart Perşembe günü; “Beyhan Karamağaralı”, “Münevver Saime Hanım”, “Gülşah Güler-Cennet Yiğit” ve “Gördesli Mahbule Hanım” oturumlarında “Türk Sanatında Alp Kadın” konulu bildiriler sunuldu. Yine 10 Mart saat 15.30-17.30’daki “Sabiha Gökçen” ve “Şukufe Nihal Hanım” oturumlarında ise “Çağımızın/Cumhuriyetin Alp Kadınları” konulu bildiriler sunuldu. 10 Mart 17.30-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilen “Değerlendirme Oturumu”nda bu sempozyumun gelecek çalışmalara rehberlik edeceğinden bahsedilerek sempozyumun kapanışı yapıldı.

Sempozyum Fotoğrafları-1 Sempozyum Fotoğrafları-1 Sempozyum Fotoğrafları-1